Puncte de rugăciune pentru Israel 22 aprilie 2022

 1. Laudă:

Porțiunea profetică a acestui Shabbat se încheie cu acest cuvânt minunat care ne vorbește astăzi, precum și Israelului din viitor când vălul va fi îndepărtat și îl vor vedea pe Yeshua, regele lor Mesia: 

 • In acea zi veți spune: “Lăudați-l pe YHWH; chemați numele Său; să-și declare faptele în rândul oamenilor; Menționați că numele Său este înălțat. Cântați lui YHWH, pentru că a făcut lucruri minunate. Acest lucru este cunoscut pe tot pământul. Strigă, locuitor al Sionului, pentru că mare este Sfântul lui Israel în mijlocul tău. (Isa 12: 4-6) Amin! 
 • Te binecuvântăm pe Tine, Doamne, că oamenii din prezent, oamenii de pe tot pământul știu că ai făcut lucruri extraordinare. 
 • Te lăudăm pentru că, deoarece acest lucru este literalmente adevărat, știm că și întreg Israelul va fi salvat (Romani 11:26). 
 • Ce bucurie să știm că suntem în siguranță în mâinile Tale, deoarece Tu ne-ai ales (Ioan 10: 27-29; 15:16). 
 • Mulțumim că acest verset din porțiunea profetică va deveni o realitate în curând: Nu se va face niciun rău şi nicio pagubă pe tot muntele Meu cel sfânt, căci pământul va fi plin de cunoştinţa Domnului ca fundul mării de apele care-l acoperă. (Isa. 11: 9)
 • Aleluia! Nu esti niciodată copleșit – așa că atunci când noi suntem, putem fugi la tine (Psa. 61: 1-2). 
 • Tu cunoști sfârșitul de la început, deci nimic nu Te ia prin surprindere (Isa. 46: 9-10).
 • [Vineri a fost ultima zi a Paștelui iar când rabinii au calculat au descoperit ca aceasta a fost ziua când Dumnezeu a separat Marea Roșie.] Doamne, Tu ai fost și rămâi, un Dumnezeu al miracolelor (Deut 11: 3, Ioan 3: 2; Fapte 2:22).
 1. Aliyah

De la ultimul Paște, peste 40.000 de imigranți noi au sosit în Israel. În timp ce nu toți sunt văzuți ca evrei în ochii autorităților rabinice, ei sunt totuși o parte a Israelului – fie că au un soț evreu sau un părinte sau bunic care a fost / este evreu. 

 • Din partea profetică a acestui Shabbat: În acelaşi timp, Domnul Îşi va întinde mâna a doua oară, ca să răscumpere rămăşiţa poporului Său risipit în  Asiria şi în Egipt, în Patros şi în Etiopia, la Elam, la Şinear şi la Hamat şi în ostroavele mării. El va înălţa un steag pentru neamuri, va strânge pe surghiuniţii lui Israel şi va aduna pe cei  risipiţi ai lui Iuda de la cele patru capete ale pământului. (Isaia 11: 11-12) [Cuvântul ebraic pentru “banner” din acest verset poate fi, de asemenea, tradus ca “miracol”. Reintoarcerea lui Israel este o dovadă pentru lume a credincioșiei Dumnezeului nostru (Psa. 126: 1-3).]
 • Ce bucurie să fii în viață și să vezi îndeplinirea Cuvântului Sau într-o manieră atât de minunată (Zah. Doamne, deschide ochii oricărui credincios care este orb la acest miracol modern (2 Regi 6:17, Psalmi 119: 18).
 • Nu permite ca nimic să împiedice întoarcerea poporului Tău în țara Ta – fie intern prin obstacole birocratice sau extern prin opoziția oricărui spirit antisionist (Isa. 62:10). 
 • Trezește evreii din întreaga parte de vest pentru a vedea ce se întâmplă în Ucraina și pentru a percepe că ar trebui să se întoarcă în Israel acum cu familiile lor intacte și cu toate posesiunile lor (Isaia 60: 8-9). 
 • Ca și în cazul evreilor care au fost prinși sub domnia lui Faraon, eliberează deodată toți evreii care sunt prinși în exil în națiunile care refuză să-i lase să plece cu familiile lor intacte și posesiunile lor (Psa. 105: 23-45). 
 • Abba, conform cuvântului Tău, fa toți evreii care se întorc să se îndrăgostească de țara Ta (Isaia 62: 4-5). 
 • Continuă să o folosești pe Pnina Tamano-Shata, ministrul Aliyah și Imigrației, pentru slava Numelui Tău sfânt (Ier. 31: 8-10, Ezech. 20: 41-42; 36: 23-24). 
 • Furnizează-i tot ce are nevoie pentru a face voia Ta – emoțional, fizic și spiritual (Ex. 31: 3; Fil. 4:19). 
 • Furnizează toate nevoile ministerului ei, astfel încât să poată avea grijă de toți evreii care se întorc acasă.
 1. Mântuire:

L-am rugat pe Dumnezeu să-i mântuiască pe toți pe care el i-a adus înapoi în țara lui Israel în trecutul apropiat. Versetele din partea profetică a acestui Shabbat, care introduc capitolul 11 din Isaia [citate mai sus referitoare la întoarcerea din prezent], sunt o profeție pentru deschidere a ochilor pentru a-l vedea pe Mesia Yeshua. 

 • Apoi, o Odraslă va ieşi din tulpina lui Isai şi un Vlăstar va da din rădăcinile lui. Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înţelepciune şi de pricepere, duh de sfat şi de tărie, duh de cunoştinţă şi de frică de Domnul. Plăcerea Lui va fi frica de Domnul; nu va judeca după înfăţişare, nici nu va hotărî după cele auzite, ci va judeca pe cei săraci cu dreptate şi va hotărî cu nepărtinire asupra nenorociţilor ţării; va lovi pământul cu toiagul cuvântului Lui şi cu suflarea buzelor Lui va omorî pe cel rău.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Isa. 11: 1-4 
 • Doamne Yeshua, când evreii citesc aceasta porțiune, arată-le că Isaia 11:10 este o dovadă majoră că Tu ești Mesia Cel Promis – ca și în ultimii 2000 de ani, neamurile te-au căutat.
 • O YHWh, salvează-Ți poporul, rămășița lui Israel. (Ier. 31: 7) Cerem în mod specific să salvezi mulți imigranți noi; Supraviețuitorii terorismului și familiile victimelor terorismului; Supraviețuitori și familiile Holocaustului; vârstnici israelieni; Israelul din IDF și familiile lor; profesioniști din domeniul medical și profesori; politicieni; dealeri de droguri și traficanți sexuali; prostituate; criminali; văduve și orfani; cei din diferitele comunități homosexuale; mulți coloniști – în special cei care iubesc țara Ta; mulțimi de ultra-ortodox; evrei seculari și tradiționali; toți cei dragi nemântuiți din familiile evreiești mesianice (Isaia 12: 1-2).
 • Doamne, deschide ochii tuturor imigranților ucraineni care au trebuit să părăsească membrii familiilor lor, din orice motiv,  în Ucraina, pentru a vedea adevărul împărăției Fiului Tău Yeshua.
 • Pe măsură ce suntem încă în Ramadan, de asemenea, adună și o recoltă uriașă de musulmani pentru împărăția Ta (Col. 1: 12-13). 
 • Doamne Yeshua, ai milă de toți musulmanii care, în timp ce postesc, au un gol imens în inima lor, pentru că nu există un Dumnezeu real în Islam și dezvăluie-L pe Tatăl Tău (Matei 11:27). 
 • Confruntă teroriștii pe drumul lor spre uciderea evreilor; Pune frica Ta peste ei și salvează-i (Fapte 9: 1-6). 
 1. Guvern:

Violența de pe Muntele Templului a pus un alt obstacol în calea supraviețuirii guvernului ca Ra’am, Partidul Islamic israelian-arab, și a blocat participarea sa în Coaliție și Knesset în acest moment. Cu toate acestea, Dumnezeu este cel care decide cât timp va rezista guvernul, așa că avem încredere în El și continuăm să ne rugăm pentru guvern (Ier. 18: 6-8). 

 • Realizează tot ceea ce ai hotărât  pentru ca acest guvern să facă, în același timp, împiedicându-l să facă ceva care nu este în concordanță cu voința Ta pentru Israel în acest moment (Psa. 33: 10-11; Prov. 21: 1). 
 • Confruntă-l pe premierul Naftali Bennett despre trădarea sa și a celor care au votat pentru el și ajută-l să se pocăiască în mod public și să se întoarcă la rădăcinile sale sioniste atât prin cuvinte, cât și prin acțiuni (Iov 42: 6, Ier. 31:19). 
 • Restricționează-l pe ministrul de externe Yaid Lapid, astfel încât gândirea sa de stânga, umanistă să nu fie factor determinant în relațiile externe ale Israelului (Prov. 16: 9; 19:21). 
 • Fă cu Lapid la fel cum ai făcut cu Balaam, care putea să rostească doar cuvintele Tale – chiar dacă nu a fost ceea ce voia să spună (Num. 22:18, 35, 38). 
 • Doamne, încă nu suntem siguri care sunt intențiile reale a lui Benny Gantz, dar Tu știi și dacă el este un pericol pentru integritatea țării Tale – și dacă da, înlocuiește-l rapid (Deut 19:14, 21:17, Prov. 22:28). 
 • Folosește-l pe Bibi Netanyahu, acum șeful opoziției, pentru gloria Ta și veghează asupra tot ce ar spune sau face dacă aceasta ar împiedica planurile Tale actuale pentru națiunea Ta (Psa. 115: 1-13). 
 1. Securitate internă: 

După cum era de așteptat, odată cu suprapunerea Paștelui cu Ramadan, violența a fost instigata de musulmani în orașul vechi din Ierusalim și mai ales pe Muntele Templului. În timp ce mulți palestinieni folosesc orice șansă de rănire sau ucidere a evreilor, Hamas în Gaza și președintele Autorității Palestiniene Abbas nu pierde niciodată șansa de a însufleți aceste sentimente spunând că moscheea Al-Aqsa de pe Muntele Templului este invadată de coloniști israelieni. De remarcat, în Tora, Moise subliniază cel puțin 10 ori că același templu a fost ales de Dumnezeu pentru a-și pune numele acolo. 

 • “Să mănânci înaintea lui Dumnezeului tău, în locul în care va alege să-și pună numele.” acesta este templul lui Dumnezeu, care a fost construit pe muntele Moria, Muntele Templului de astăzi (Deut 14:23, 2 Cron. 3: 1). 
 • Indiferent de amenințările din partea Partidului Ra’am împotriva acțiunii Israelului de a aduce liniștea prin arestarea agresorilor arabi care aruncau pietre in închinătorii de la peretele vestic – întărește guvernul să confrunte aspru această activitate teroristă (EcI 8:11).
 • Dacă Bennett cedează revoltelor musulmane și interzice vizitele evreiești la munte până după Ramadan, ne rugăm ca decizia lașă în fața intimidării să ducă acest guvern la căderea sa.
 • [Autobuzele publice din Ierusalim care duc la Zidul de Vest au fost lovite cu pietre și pasagerii răniți.] Doamne Dumnezeule, arată acestui guvern cum să faca fata eficient acestei situații. (Romani 13: 1-4). 
 • Protejează toate forțele de securitate ale Israelului, deoarece acestea protejează întreg Israelul (Psa. 121: 3-4). 
 • Dezvăluie fiecare atac terorist planificat și împărtășește Israelului înțelepciunea de a ataca preventiv (Obad. 1: 6). 
 • Folosește recentele atacuri teroriste de succes din Tel Aviv și B’nei Brac pentru a deschide ochii israelienilor de stânga și pro-pace, care locuiesc acolo, pentru a vedea adevărata față a dușmanului cu care doresc ca Israelul să facă compromisuri (Psa. 55:21; 120: 7). 
 • Oferă forțelor de securitate suportul complet al guvernului în acest moment (2 Sam 10: 7, 1 Cr. 29:24). 
 • Ridică voci israeliene influente pentru a reaminti Israelului că fiecare loc din care s-a retras este acum un avantaj pentru activitatea teroristă împotriva statului evreu – fie că e Gaza, Libanul de Sud, Iudeea și Samaria sau Muntele Templului (Jud. 2: 1-5). 
 • Eliberează forțele angelice pentru a apăra oamenii care s-au întors în țara Ta (Psa. 68:17; 103: 20).
 • Arată Israelului cum să îndepărteze “cangrena” arabilor israelieni radicalizați pentru ca restul comunității să poată trăi în pace și prosperitate în mijlocul națiunii Tale (Psa. 34:16; 37:28).
 • Doamne Dumnezeul lui Israel, confruntă politicienii ipocriți care conduc majoritatea națiunilor occidentale și arabe care condamnă Israelul ori de câte ori trebuie să folosească forța pentru a-și proteja cetățenii (Iov 34: 29-30; Matei 7: 5). 
 • Abba, închide gura “prietenilor” lui Israel care utilizează termeni precum “ciclul violenței” și compară teroriștii și revoltele cu acțiunile Forțelor de securitate israeliene utilizate pentru a proteja oamenii nevinovați (Dan 6:22). 
 • Fă liderii lui Israel surzi la acest feedback acuzator din partea națiunilor (Prov. 11: 9). 
 • Doamne, ai milă de copiii palestinieni și eliberează-i de spălarea creierului de care au parte în mod constant pentru a uri Israelul și toți evreii (Luca 17: 2). 
 1. Securitate externă

Președintele Iranului a amenințat din nou Israelul în această săptămână. Bineînțeles că nu a existat niciun răspuns negativ din partea nimănui din reprezentanții liderilor mondiali – inclusiv cei din Occident care încearcă să semneze un nou acord nuclear cu această națiune care este condusă de fanatici antisemiți. Va condamna Occidentul Iranul doar dacă atacă Israelul la propriu – cum a făcut Putin cu Ucraina? Nu suntem siguri, deci ne rugăm ca Israelul să aibă curajul și înțelepciunea să atace preventiv, ca în 1967! 

 • Doamne, ia aminte la aceste amenințări. Nu este timpul să Te ridici și lovești pe vrăjmașii Tăi? (Psa. 68: 1; 83: 1-4). 
 • Doamne Dumnezeule, deoarece liderii iranieni blestemă în mod constant Israelul, veghează asupra Genesa 12: 3a și Numeri 24: 9b. 
 • Taie tentaculele Iranului care controlează grupurile de teroare din întreaga lume (Iov 11: 10-11, Psalii 37: 9, 28; 54: 5). 
 • Zguduie puternic terenul de sub toate instalațiile nucleare ale Iranului și celelalte baze militare (Iov 38: 12-13, Isa. 2: 19-21). 
 • Mulțumim că nu există încă un acord nuclear iranian convenit la Viena (Psa. 50:15). 
 • Cu sau fără un acord, Doamne, trimite “tâlhari de tren” angelici pentru a opri trenul de bani al Iranului (Psa. 104: 4)! 
 • Oferă Bisericii iraniene înțelepciune pentru a vedea că judeci națiunea lor din cauza modului în care blestemă națiunea Ta (Isa. 34: 8) – și apoi lasă-i să stea în spărtură pentru a primi milă (Ezech. 22:30). 
 • Abba, folosește comandamentul diviziei Iran, IRAP, pentru a menține amenințarea Iranului în prim plan în mintea și inimile liderilor lui Israel (Prov. 8:34, Isaia 21: 11-12). 
 • Dacă dorești ca Israel să atace preventiv programul nuclear al Iranului, pregătește-l acum (Isa. 41: 14-16). 
 • Oferă IRAP-ului IDF strategiile și tacticile Tale și să elimini orice altceva (Prov. 21:31). 
 • Lasă frica Ta să cadă peste toate națiunile din Orientul Mijlociu când vor vedea cum ai ajutat Israelul să propage o distrugerea totală asupra instalațiilor nucleare demonice ale Iranului (2 Cr. 17:10). 
 • Mulțumim pentru descoperirea recentă în domeniul armamentului cu laser realizată în Israel (Psa. 3: 3-8; 36: 9). 
 • Grăbește-i dezvoltarea, astfel încât să poată fi folosită foarte curând (Isaia 60:22, Ier. 1:12).
 • Doamne, veghează asupra amenințării din porțiunea profetică a acestui Shabbat împotriva libanezilor aroganți, precum deputatul Hizbullah care tocmai a spus că va avea nevoie doar de 9 miliarde de dolari pentru a distruge complet Israelul (Isaia 10: 33-34). 
 1. IFI:

Vă mulțumim că v-ați rugat pentru noi deoarece, uneori există un spirit puternic de descurajare care vine asupra noastră. Acesta este rezultatul cunoașterii că lupta în rugăciune pentru Israel nu se va încheia până când Domnul Yeshua se va întoarce și, în timp ce vedem adesea victorii – atât mici, cât și mari – nevoia de a interveni continuu și a discerne modul în care Dumnezeu ne conduce în mijlocire, este foarte epuizant. De asemenea, rugați-vă ca Dumnezeu să furnizeze toate celelalte nevoi ale IFI în acest sezon. Vă mulțumim că ați mijlocit alături de noi în rugăciune. 
Shabbat Shalom și binecuvântări din Ierusalim
Pentru echipa IFI

Traducere realizata de Lidia Marisescu!

P.S. Ce părere ai?

Dacă ți-a plăcut această postare, spune și altora despre ea – pe Whatsapp, Facebook, Twitter, sau orice altă rețea de media. 

  Nu uita să lași un comentariu la postare sau să ne scrii o mărturie despre cum te ajută această postare sau blog să te rogi pentru Israel. Ne-am bucura să auzim de la tine! 

onisim.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like