Puncte de rugăciune pentru Israel 18 martie 2022

 1. Laudă:

Partea profetică a Sabatului se încheie cu un cuvânt de precauție cu privire la lucrurile cu care oamenii se pot lăuda pe bună dreptate – iar cei cărora li se potrivește această descriere sunt credincioșii născuți din nou care acum îl cunosc pe Dumnezeu în mod intim prin Fiul Său, Domnul nostru și Mesia Yeshua.

 • Să nu se laude înțeleptul cu înțelepciunea sa, nici cel puternic să nu se laude cu puterea lui, să nu se laude bogatul cu bogățiile lui, ci cel ce se laudă să se laude cu aceasta – că El Mă înțelege și Mă cunoaște, că știe că Eu sunt DOMNUL cel ce fac milă, judecată și dreptate pe pământ, căci în aceste lucruri îmi găsesc plăcerea, zice YHWH.

Ier.  9:23-24

 • Ne lăudăm cu bucurie în Tine, Doamne, pentru că ești vrednic de toată cinstea și slava (Apoc. 4:11; 5:12-13).
 • Îți mulțumim Doamne Yeshua, pentru că ni L-ai descoperit pe Dumnezeu Tatăl (Luca 10:22; Ioan 14:6).
 • Ne închinăm înaintea Ta și mărturisim că Tu ești Domn – spre slava lui Dumnezeu Tatăl (Filipeni 2:9-11).
 • Îți mulțumim și Te lăudăm că prin Duhul Tău care locuiește acum în noi (Ioan 14:16-17), Te cunoaștem într-un mod care ne-ar fi posibil doar prin mijloace omenești (1 Cor. 2:9-10).
 • Doamne, ne bucurăm de revelația dată în Cuvântul Tău, fără de care am putea în cel mai bun caz să facem doar presupuneri despre cum ești Tu cu adevărat (Deut. 29:29; 1 Sam. 3:21; Psa. 36:9;  119:64, 105).
 • Pe măsură ce privim la evenimentele din întreaga lume, suntem atât de recunoscători că Tu ești adevăratul nostru refugiu (Psalmul 46:1; Prov. 18:10).
 • De asemenea, suntem recunoscători că Tu ești un Dumnezeu al dreptății care va fi văzut de toți (Iov 8:3; Psalmul 89:14).
 • Când sărbătorim Purimul, ni se reamintește că Tu lucrezi adesea în culise pentru a salva și a păzi poporul Tău ales – și ne bucurăm că ești și astăzi același Dumnezeu (Mal. 3:6).
 1. Aliyah

Săptămâni înainte de invazia Rusiei din Ucraina, Dumnezeu ne-a călăuzit spre a accentua rugăciunea pentru Aliyah în aceste alerte. Acum, pe măsură ce vedem mii, cu potențialul a zeci de mii, de evrei venind acasă din Ucraina și Rusia, înțelegem de ce (Amos 3: 7). 

 • Suntem atât de binecuvântați să Te slujim – singurul Dumnezeu adevărat care cunoaște viitorul (Isaia 42: 9, Ioan 14:29). 
 • Mulțumim că ne-ai arătat în știrile din aceste zile numeroase moduri în care ai răspuns rugăciunilor noastre de-a lungul anilor (1 Ioan 5: 14-15). 
 • Fie ca toate lucrurile legate de întoarcerea poporului Tău să ducă la gloria și lauda Ta (Isa. 43: 5-7, 21). 
 • Ne bucurăm că Pnina Tamano-Shata, ministrul Aliyah al Israelului și Imigrației, lucrează pentru a elimina multe bariere birocratice pentru cei care se vor întoarce acasă. (Isaia 62:10).
 • Mulțumim pentru lupta ei de a aduce acasă evreii etiopieni care au fost, de asemenea, într-o zonă de război timp de doi ani până acum și că Curtea Supremă a eliminat blocajele legale pentru întoarcerea lor (Psa. 107: 1-3). 
 • Mișcă guvernul lui Israel pentru a pregăti tot ceea ce este necesar pentru a oferi tuturor evreilor care se întorc o șansă de a avea succes în transferarea vieții lor din exil în Israel (Amos 9: 14-15). 
 • Trezește evreii din Europa și din fostele națiuni ale Uniunii Sovietice, pentru a vedea că timpul lor de a se întoarce cu “argintul lor și aurul lor” se scurge rapid (Isaia 60: 9). 
 • Zguduie toți evreii occidentali prin viteza cu care călătoriile și alte restricții, Putin cu Ucraina, le pot întoarce viața cu susul în jos și îi pot bloca în exil (EcI. 9: 11-12). 
 • Ghidează guvernului Israelului, în timp ce aceștia au de luat decizii privind numărul refugiaților ucraineni – care nu sunt eligibili pentru cetățenie – cărora li se permite să găsească un refugiu în Israel (Psa. 23: 3b; Prov. 19:21). 
 • Reunește în Israel multe familii evreiești care au fost separate forțat în exil (Ier. 3:14; 31: 15-17).
 • Oferă acestor imigranți dezrădăcinați dragoste profundă pentru țara lor/Ta (Isaia 62: 4-5).
 • Pe măsură ce mulți evrei ucraineni vor sosi în Israel cu sindrom de stres post-traumatic, Te binecuvântăm pentru descoperirea recentă a Israelului în tratarea cu succes a PTSD prin utilizarea oxigenului hiperbaric! 
 • Doamne, oprește israelienii, în special miniștrii guvernului și mass-media, pentru a nu se focusa pe ceea ce nu pot face și ajută-i să înțeleagă că proporțional Israelul contribuie la fel de mult, dacă nu mai mult decât majoritatea națiunilor prin trimiterea de ajutoare pentru Ucraina și prin absorbția multor refugiați (Psa. 146: 9; Isaia 14: 1). 
 1. Mântuire

Dumnezeu își atrage poporul înapoi în țara Lui, pentru ca el să-L poată dezvălui pe Fiul Său, Mesia Yeshua, acestora. Sărbătoarea Paștelui va avea loc în luna aprilie a acestui an, și este un moment atât de prielnic pentru ca evreii nemântuiți să se concentreze asupra Mielului lui Dumnezeu a cărui sânge îi protejează de judecata dreaptă a lui Dumnezeu. 

 • Căci voi trece prin țara Egiptului în această seară și voi ucide pe întâiul născut al Egiptului, atât bărbatul, cât și animalul, și împotriva tuturor zeilor Egiptului, voi executa judecata: Eu sunt YHWH. Și sângele va fi un semn pe casele în care ești, și când văd sângele, voi trece peste tine, și ciuma nu va fi asupra ta să te distrugă, când voi lovi țara Egiptului. Ex. 12: 12-13 
 • Te lăudăm Doamne Yeshua că sângele Tău ne protejează de judecata dreaptă a lui Dumnezeu asupra păcatului / păcatelor noastre, care ne-ar separa de El pentru toată eternitatea (Evr. 9:14, 1 Pet. 1: 2, 18-19; Apocalipsa 1: 5). 
 • Abba, atinge în mod special toți evreii care vor sărbători Passover pentru prima dată ca cetățeni al lui Israel și atrage-i la Fiul Tău, Mielul lui Dumnezeu care le îndepărtează păcatele (Isaia 53: 4-5, Ioan 1:29). 
 • Mângâie și salvează mulți evrei ucraineni ale căror familii sunt sfâșiate (2 Corinteni 1: 3-4). 
 • Folosește această perioadă de timp foarte grea pentru a provoca mulți evrei să Te caute (Deut 4:29, Psa. 105: 3, Ier. 29:13). 
 • Pregătește întâlniri divine pentru evreii nemântuiți, atât în Israel, cât și în exil (1 Pet. 3:15). 
 • Pregătește congregațiile israeliene pentru a primi și a uceniciza noii credincioși (Efeseni 4: 11-12, Col. 3:16). 
 1. Guvern:

Națiunile occidentale pun presiuni asupra Israelului pentru a avea o poziție puternică împotriva acțiunilor președintelui rus Putin în Ucraina. Cu toate acestea, Israelul trebuie să trateze situația cu atenție, deoarece, în timp ce este corect să se opună acțiunilor lui Putin, este iresponsabil din punct de vedere moral pentru a pune viața israeliană în pericol, împiedicând capacitatea Israelului de a ataca bazele teroriste ale Iranului în Siria, care se află sub controlul Rusiei. De asemenea, este cineva din aceste guverne occidentale care a făcut vreodată ceea ce este drept moral și fără rezervă în a sprijini dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor teroriste palestiniene din Iudeea și Samaria sau atacurile de rachete teroriste neprovocate din Gaza? 

 • Doamne, arată coaliției lui Israel, unde se află responsabilitatea sa reală și cum să protejeze cel mai bine israelienii de la fi sacrificați de aliații fanatici ai Iranului (Romani 13: 1-4).
 • Înconjoară liderii politici ai Israelului cu consilieri evlavioși care vor lumina calea pe care trebuie să o ia în acest moment (1 Cr. 12:32: Psa. 1: 1; Prov. 11:14). 
 • Îndepărtează toți consilierii nemulțumiți – indiferent de numele și poziția acestora (Nem. 4:15; Iov 12:17).
 • Dumnezeule, transformă inimile liderilor lui Israel să vadă lucrurile conform Cuvântului Tău și nu în conformitate cu gândirea umanistă a lumii (Psa 36: 9, 119: 130, Prov. 21: 1). 
 • Dezbracă liderii Israelului de la toată mândria și pune în locul acesteia umilință față de Tine (Prov. 11: 2; 16:18). 
 • Te rugăm să controlezi cuvintele care ies din gura primului ministru Bennett (Prov. 16: 1). 
 • Doamne, fă în mod miraculos același lucru cu ministrul Yaid Lapid (Psa. 141: 3).  [Un alt raport al administrației președintelui american Biden care se opune în mod activ planurilor lui Dumnezeu pentru națiunea sa. Thomas Nides, ambasadorul SUA în Israel, a declarat că extinderea teritoriilor lui Israel “îi înfurie” și că a presat puternic Israelul să nu construiască coridorul E1 la nord-est de Ierusalim. Toate acestea se datorează faptului că administrația americană dorește ca nimic să nu împiedice “soluția cu două state”, care va crea o “Palestina” – un stat islamic antisemit, anti-sionist – pe Țara Israelului promisă a lui Israel.] 
 • Doamne, dezvăluie credincioșilor americani că acest lucru este o problemă mult mai periculoasă pentru națiunea lor decât Putin sau schimbările climatice sau drepturile homosexuale sau orice altceva poate să apară (Num. 24: 9b). 
 • Arată-le că atât de multă din judecata asupra Americii de astăzi este datorită faptului că ești “înfuriat” de poziția anti-biblică a administrațiilor actuale și din trecut, revenind la sfârșitul anilor 1980, care a insistat că Israelul să dividă pământul Tău și să creeze un stat islamic pe ea (Lev. 25:23; Ioel 3: 1-2). 
 • Protejează liderii israelieni din a fi intimidați de America – sau orice altă națiune (Psa. 115: 1-3).
 1. Securitate externă:

Rusia invadează cu îndrăzneală Ucraina, deoarece are arme nucleare, iar Occidentul este, în mod evident, îngrozit de începerea unui război nuclear cu Putin. Cu toate acestea, unele națiuni occidentale – America, Marea Britanie, Franța și Germania – plus Rusia și China, doresc să cadă la înțelegere cu Iranul, ceea ce va legitima Republica Islamică să dezvolte un arsenal nuclear în mai puțin de trei ani. Dumnezeu a pus peste aceste națiuni occidentale, care Îl cunoșteau, un spirit de nebunie, pentru că L-au respins și s-au închinat omenirii și creației sale (Romani 1: 18-32), precum și pentru că s-au opus restaurării complete a Israelului (Num. 24: 9a). 

 • Doamne, trezește-Ți Trupul din aceste națiuni pentru a vedea judecata Ta din prezent (Psa 9: 16-20).
 • Apoi, ajută-i să se ridice și să pledeze pentru milă înaintea Ta pentru națiunile lor (Ezech. 22: 30-31). 
 • Deoarece aceste națiuni occidentale au oprit în mod constant Israelul de a anexa posesiunile sale, Te rugăm să dezvălui bisericii Tale că judecata Ta declarată asupra tuturor celor care se ating de națiunea Ta se manifestă în mod deschis în acest moment în istorie (Geneza 27:29, Ier. 30: Ioel 3: 1-2; Zah. 2: 8). 
 • Folosește noile cerințe care au fost făcute de Iran, Rusia, SUA și chiar China, pentru a distruge orice șansă de a semna un Pact nou nou și mai periculos, cu Iranul (Psa. 33: 10-11). 
 • Cu toate acestea, dacă, așa cum bănuim, vei folosi Israelul pentru a Te ocupa de acest regim iranian foarte periculos, ascute-l pentru a fi toporul Tău de luptă și arma Ta de război (Ier. 51: 20-24). 
 • Nu lăsa guvernul lui Israel să fie distras de conflictul ruso-ucrainean și să nu se concentreze asupra amenințării mult mai periculoase pentru Israel care vine din Iran (Isaia 21: 6, Ezech. 3:17).
 • Furnizează IDF cu tot ceea ce va trebui pentru a distruge complet facilitățile nucleare ale Iranului (Psa. 44: 5). 
 • [Ministrul Apărării Gantz tocmai a aprobat ceea ce este necesar pentru Israel pentru a dezvolta Magen Or – scutul luminos – o tehnologie laser care va completa găurile din apărarea aeriană.]. Mulțumim Domnului și cerem să ghidezi supranatural pe cei care lucrează la acest proiect pentru a avea un succes rapid (Deut 9: 3). 
 • Dacă există o informație exactă acționabilă de care Israelul are nevoie, dar nu o are în acest moment, Abba deoarece știi totul, Te rugăm să dezvălui rapid aceste informații (Iov 12:22; 28: 11b; 34: 21-22). 
 • Protejează toți spionii și colaboratorii lui Israel și toți agenții Mossadului (Deut. 33:29, Psa. 3: 3). 
 • Prin mâna Ta, stabilește toate submarinele lui Israel în locația exactă pe care o ai pentru acestea (Judecătorul 7: 9). 
 • Indiferent de ceea ce Israelul face – Doamne, Tu să primești gloria (Psa. 115: 1-3, Ioan 12: 28a). 
 • Preferăm și ne rugăm, pentru distrugerea acest regim rău într-un mod supranatural – așa cum ai făcut lui Haman în Persia antică – care este locul în care se află Iranul de astăzi (Est. 6: 1-5; 7:10). 
 • Zguduie fizic fiecare loc în care sunt construite facilitățile lor nucleare (Psa. 18: 7; 114: 7)
 1. Securitate internă

Palestinienii săraci sunt foarte frustrați de cât de mult din atenția lumii este acum focusată pe ucraineni și nu pe ei. Ne-am așteptat și vedem, o creștere a terorismului din acest motiv, deoarece liderii palestinieni inspirați demonic au un model istoric de a face față frustrării ca un copil imatur care manifestă un tantrum de temperament. 

 • Doamne Dumnezeule, pentru numele Tău sfânt, cerem să protejezi Israelul, națiunea Ta care se adună de la marginile pământului (Ier. 31:10, Ezech. 36: 22-24). 
 • Te binecuvântăm că, în ultimii ani, au existat foarte puține decese cauzate de terorism (Psa. 121: 4).
 • Mulțumim pentru vremea foarte rece, umedă și chiar înzăpezită din timpul sărbătorii Purim, care cel mai probabil a protejat Israel de atacurile teroriste (Iov 38: 22-23). 
 • Pregătește forțele de securitate ale Israelului pentru luna sfântă islamică a Ramadanului ( din 2 aprilie până la 2 mai în acest an), care întotdeauna aduce o creștere a violenței și a terorismului (Psa 144: 1-2). 
 • Dezvăluie orice inteligență Israelul pentru a opri tot terorismul înainte de începerea sa (Psa. 139: 12; Prov. 15: 3). 
 • Doamne, pledăm înaintea Ta să ridici voci influente pe tot ținutul lui Israel, care vor trâmbița nevoia ca Israelul să-și extindă suveranitatea față de toată țara vestului a râului Iordan (Obad. 1:17). 
 • Mulțumim pentru creșterea comunităților israeliene din Iudeea și Samaria (Jer. 32: 41-44).
 • Aranjează lucrurile astfel încât mulți imigranți noi din Ucraina și Rusia să se stabilească acolo (Ier. 31: 3-5).
 • Eliberează protecție angelică împotriva tuturor atacurilor destinate diferitelor zone de transport în Iudeea și Samaria – inclusiv în stațiile de autobuz (Psa. 91: 1-11). 
 • Doamne, noi binecuvântăm pe dușmanii lui Israel și ne rugăm că mulțimile palestinienilor – inclusiv liderii teroriști și chiar politicienii – să fie mântuiți în timpul Ramadanului (Matei 5:44, Romani 5: 7-10). 
 1. Trupul lui Mesia: 

Din 1948, când Israelul a fost renăscut într-o zi, Dumnezeu a spus în repetate rânduri lumii că sfârșitul acestei epoci este aproape. Și în timp ce lumea a fost surdă și oarbă la acest lucru – chiar împotrivindu-se recreerii lui Israel în țara sa promisă de Dumnezeu – cea mai mare parte a Bisericii Occidentale a fost surdă, oarbă din păcate, și față de acest lucru. Acest lucru este rezultatul de a nu crede Cuvântului lui Dumnezeu și de a întrista Duhul Sfânt, mai ales că adevărata Biserică este susținută de rădăcinile lui Israel – adică promisiunile lui Dumnezeu față de strămoșii lui Israel că în sămânța lor vor fi binecuvântate toate familiile pământului (Romani. 11:18, vezi Gen. 12: 3b, Gal. 3: 8). 

 • Doamne, elimină voalul pe care l-a creat aroganța neamurilor în Biserică (Romani 11:20) și care îngreunează mulți credincioși din a discerne adevărului biblic că Israelul este încă națiunea Ta și că vezi lumea prin Israel – lumina ochiului Tău (Ier. 31: 35-37; Zah. 2: 8). 
 • Toarnă peste Trupul Tău o sete adâncă pentru Cuvântul Tău complet (Ier. 15:16; 2 Timotei 3: 14-17). 
 • Doamne, înlocuiește teologia de înlocuire din Biserica Ta prin adevărul Cuvântului Tău (Psa 119: 97-100). 
 • Îndepărtează toți păstorii falși și prin slujitorii adevărați – Doamne, hrănește-Ți turma (Ezech. 34: 7-15). 
 • Ridică mijlocitori care vor sta în spărtură pentru biserica lor – și conlucrează cu Tine pentru a-Ți vedea dorința inimii Tale împlinită de a avea o Mireasă fără pată (Evrei 7:25). 
 1. Apa: 

Începând cu sfârșitul acestei săptămâni, marea Galileii este în jur de 65 cm. de la a fi total plină. 

 • Mulțumim Domnului pentru că a oferit apa de care toți noii imigranți vor avea nevoie pentru a fi înrădăcinați în Israel, precum și să dea roade pentru Israel și întreaga lume (Isaia 27: 6). 
 • Doamne, umple complet marea Galileii și a acviferelor subterane ale lui Israel (Isa. 43: 17-20). 
 • Voi face ca ploaia să coboare în sezonul său; Voi turna râuri de binecuvântare. 

Ezek. 34: 26b 

 1. IFI:

Presiunea de a percepe ceea ce face Dumnezeu astăzi și de a ști cum vrea să ne rugăm este adesea foarte împovărătoare. Acesta este unul dintre motivele pentru care vă prețuim cu adevărat rugăciunile pentru noi la IFI și vă mulțumim și vă binecuvântăm pentru ele. De asemenea, vă rugăm să continuați să cereți că marele nostru Păstor să furnizeze toate nevoile IFI – atât pentru acum, cât și în viitor (Psa. 23: 1). 
Shalom și binecuvântări din Sion,

Pentru echipa IFI

Traducere realizata de Lidia Marisescu!

P.S. Ce părere ai?

Dacă ți-a plăcut această postare, spune și altora despre ea – pe Whatsapp, Facebook, Twitter, sau orice altă rețea de media. 

  Nu uita să lasi un comentariu la postare sau să ne scrii o mărturie despre cum te ajută această postare sau blog să te rogi pentru Israel. Ne-am bucura să auzim de la tine! 

onisim.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like