Puncte de rugăciune pentru Israel 19-26 iunie 2020

Din partea directorului IFI, Chuck Cohen: săptămâna trecută mi-am luat un timp pentru a mă recupera în urma intervenției chirurgicale oculare, iar administratorul IFI, Judy, a avut parte de o binemeritată și necesară vacanță în Eilat. În timp ce întâlnirile noastre săptămânale de rugăciune au fost anulate, vreau să trimit acest raport de laudă.  Pe măsură ce țin pasul cu noutățile și văd calea din ce în ce mai haotică a lumii de azi, de multe ori trebuie să mă lupt cu descurajare și furie. Cu toate acestea, când îmi amintesc cum am fost conduși de Duhul Său în rugăciune și îmi reamintesc cât de des a răspuns Dumnezeu, un spirit reînnoit de încurajare și credință de a mijloci indiferent de evenimentele lumii este restaurat. De asemenea, știu că ceea ce tocmai a fost descris este mai frecvent în adevăratul Trup al lui Mesia decât cei mai mulți credincioși sunt dispuși să admită. Așa că fiți încurajați de acest raport de laudă IFI.
Vă rugăm să aveti în vedere că nimic din ceea ce urmează nu este menit să înalțe echipa IFI sau echipa sa de conducere. Dacă nu ar fi fost chemarea lui Dumnezeu și harul Său, am fi renunțat demult. Toată slava să fie a Lui Dumnezeu (Fil. 2: 9-11).
În cele din urmă, pe măsură ce am scris acest lucru, am inclus câteva rugăciuni la sfârșitul celor mai multe secțiuni.
 1. Amintiți-vă: Cuvântul ne încurajează să ne amintim de faptele puternice ale lui Dumnezeu în trecut pentru a stârni credința și răbdarea necesară zilei de astăzi și mâine.
 • Să nu te temi de ele [de popoarele păgâne din țara promisă] , ci să îți aduci bine aminte ce a făcut DOMNUL Dumnezeul tău lui Faraon și întregului Egipt;
                                                               Deut. 7:18
 • Ci să îți amintești de DOMNUL Dumnezeul tău, pentru că el este acela care îți dă putere să dobândești bogăție, ca să întemeieze legământul său, pe care l-a jurat părinților tăi, ca în ziua aceasta.
                                                                 Deut. 8:18
 • Dumnezeul meu, sufletul îmi este doborât în mine, de aceea îmi voi aminti de Tine… 
                                                                      Psa. 42:6
 • Aduceți mulțumiri DOMNULUI; chemați numele lui, faceți cunoscute faptele lui printre popoare. Cântați-i, cântați-i psalmi, vorbiți despre toate lucrările lui minunate. Lăudați-vă în sfântul său nume, să se bucure inima celor ce caută pe DOMNUL. Căutați pe DOMNUL și puterea lui, căutați fața lui întotdeauna. Amintiți-vă lucrările lui minunate pe care le-a făcut, minunile lui și judecățile gurii sale;
                                                                   Psa. 105:1-5
 • Dar v-am spus acestea [eu, Isus], pentru ca atunci când va veni timpul, să vă amintiți că eu vi le-am spus. Dar nu vi le-am spus acestea de la început, pentru că eram cu voi.
                                                               Ioan 16:4
 • Mulțumim Doamne că ne-ai încurajat să ne reamintim promisiunile Tale și să ne rugăm pe baza lor (Ier. 1:12).
 1. Laudă: Slujim unui Dumnezeu care nu se schimbă, ci este credincios și capabil să răspundă tuturor rugăciunilor care sunt în conformitate cu voia Lui.  Însăși natura Lui, care este adesea „numele” Domnului în Biblie, este lucrul pe care ne bazăm și spre care privim.
 • Numele [natura] DOMNULUI este un turn puternic; cel drept aleargă înăuntrul lui și este în siguranță.
                                                           Prov. 18:10
 • Căci eu sunt DOMNUL, eu nu mă schimb; de aceea voi, fii ai lui Iacob, nu sunteți mistuiți.
                                                           Mal. 3:6
 • Și cheamă-mă în ziua tulburării, eu te voi elibera și tu mă vei glorifica.
                                                             Psa. 50:15
 • … dar rugăciunea celor integri este desfătarea lui.
                                                          Prov. 15:8b
 • Și aceasta este cutezanța pe care o avem în el, că, dacă cerem ceva conform voii lui, ne ascultă; Și dacă știm că ne ascultă, orice îi cerem, știm că avem lucrurile cerute pe care le-am dorit de la el.
                                                             1 Ioan  5:14-15
 • Doamne Yeshua, continuă să ne conduci în rugăciune, deoarece se pare că ne apropiem tot mai mult de momentul întoarcerii Tale (1 Pet. 4: 7)
 1. Apa: Ne rugm pentru situația apei din Israel de ani de zile. În ultimii doi ani l-am văzut pe Domnul, Creatorul cerului și al pământului, deschizând cerurile peste neamul Său.
 • Doamne, îți mulțumim că Marea Galileii din Israel este plină, până la revărsare, în acest an și Te binecuvântăm că mulți israelieni Te laudă pentru acest fapt (Isaia 41: 17-20).
 • Suntem atât de recunoscători că ne-ai condus prin Duhul Tău să cerem acest lucru (Zah. 10: 1).
 • Te binecuvântăm că ai dat acestei națiuni oameni de știință care au făcut din Israel un lider mondial în desalinizare.
 • Mulțumim pentru precipitațiile care au căzut în locurile potrivite iarna trecută (Isaia 30:23).
 • Te lăudăm pentru vremea relativ blândă pe care a avut-o Israel.
 • Sunt printre deșertăciunile neamurilor vreunii care pot să dea ploaie? Sau pot cerurile să dea averse de ploi? Nu ești tu acela, DOAMNE Dumnezeul nostru? De aceea noi te vom aștepta, pentru că tu ai făcut toate acestea.
                                                           Ier. 14:22
 1. Guvernul lui Israel: De mai bine de un an Israelul nu a avut parte de un guvern permanent. În timp ce ne-am rugat, L-am rugat pe Dumnezeu să dea Israelului un guvern prin care El să poată fi glorificat, ceea ce înseamnă pentru noi un guvern care este în conformitate cu voința Lui declarată pentru această națiune – în acest moment. Israel are acum un guvern de unitate Bibi Netanyahu-Benny Gantz care – deși nu este răspunsul la toate rugăciunile noastre – a fost în multe privințe o surpriză plăcută.
 • De aceea vă îndemn ca, înainte de toate, să se facă cereri, rugăciuni, mijlociri și mulțumiri pentru toți oamenii; Pentru împărați și pentru toți cei ce sunt în autoritate; ca să putem duce o viață liniștită și pașnică în toată evlavia și onestitatea. Fiindcă acest lucru este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Salvatorul nostru;
                                                              1 Tim 2:1-3
 • Doamne, îți mulțumim că ai avut milă de Israel (Psa. 118: 2; 130: 7)!
 • Ne bucurăm că Tu i-ai scos pe cei mai mulți care aveau ură față de Bibi din coaliția de guvernare (Psa. 35:19; 86:17)
 • Doamne, îți mulțumim că Lista Comună Arabă nu este în conducerea opoziției (Psa. 129: 5).
 • Te binecuvântăm pentru că ai făcut acest lucru prin despărțirea miraculoasă a partidului Blue & White (Rom. 8:28).
 • Ce bucurie este să ne rugăm pentru acei miniștri integri care au locuri de autoritate în Israel astăzi, printre care se numără: Ministrul de Externe – Gabi Ashkenazi, Sănătate – Yuli Edelstein, Educație – Yoav Gallant, Imigranți și Absorbție – Pnina Tamano-Shata, plus mulți alții.
 • Dreptatea înalță o națiune, dar păcatul este ocară pentru orice popor.
                                                             Prov. 14:34
 • Doamne, ajută-ne să nu obosim în a ne ruga pentru această problemă vitală (Gal. 6: 9).
 • Abba, adu guvernul în unitate în ceea ce privește controversata problemă a extinderii juristicției Israelului în Iudeea, Samaria și Valea Iordaniei (Jud. 2: 1-3).
 1. Securitate – IDF: Unul din motivevele pentru care IFI se roagă pentru securitatea Israelului, este faptul că întregul Israel trebuie salvat – iar pentru aceasta, ei trebuie să fie în viață. Vedem, de asemenea, că Dumnezeu a promis că va proteja Israelul atunci când El îl va restabili ca țară în două moduri – supranatural prin El însuși și, de asemenea, creând din Israel o armată puternică.
 • Cel care are grijă să împrăștie Israelul să se adune și să vă păstreze precum un păstor cu turma sa.
                                                               Ier. 31:10b
 • Astfel am profețit precum îmi poruncise și suflarea a venit în ele și au trăit și au stat pe picioarele lor, o armată nespus de mare.
                                                             Ezech. 37:10
 • Te lăudăm pentru șeful Statului Major al IDF, Avi Kochavi, care este un răspuns la rugăciune, prin faptul că pare a fi un om neprihănit și prin faptul că pregătește Israelul pentru a lupta în următorul război (Psa. 3: 5-6) .
 • Te glorificăm pentru toate descoperirile recente în domeniul sistemelor de arme – laser și cyber tech, vehicule aeriene fără pilot și nave fără pilot, avioane ale Forțelor Aeriene avansate, tancuri îmbunătățite și transportatori de personal blindat, pentru capacitatea IDF de a coordona toate forțele sale împreună în luptă, etc (Psa. 18:34).
 • În timp ce nu ne bucurăm de moartea dușmanilor noștri, Te lăudăm pentru rugăciunea ascultată (Psa. 18: 3), prin care ai dat guvernului și armatei Israelului curajul, inteligența și tactica exactă de acțiune pentru a împiedica majoritatea încercărilor Iranului de a se stabili militar în Siria (Deut. 20: 1; Psa. 5: 8; 6:10).
 • Mulțumim, de asemenea, pentru atacurile reușite ale lui Israel împotriva încercărilor constante ale Iranului de a transfera arme în Hizbullah, în Liban.
 • Acum, de asemenea multe națiuni se adună împotriva ta, care spun: Să fie întinată și ochiul nostru să privească asupra Sionului. Dar ei nu cunosc gândurile DOMNULUI, nici nu înțeleg sfatul lui; fiindcă el îi va aduna ca pe niște snopi în arie. Ridică-te și treieră, tu, fiică a Sionului; fiindcă voi face cornul tău, fier și voi face copitele tale, aramă; și tu vei zdrobi în bucăți multe popoare, iar eu voi consacra DOMNULUI câștigul lor, și averea lor Domnului întregului pământ.
                                                            Mica 4:11-13
 • Doamne Mesia, știi că rugăciunea în acest domeniu nu este ușoară, întrucât am prefera să ne rugăm pentru trezire spirituală, pace și vindecare – totuși războiul este o realitate în această lume blestemată de păcat și, întrucât Israel este adesea ținta anihilării, Te rugăm ajută-ne să privim spre Tine și să Te urmăm în luptă – pentru numele Tău sfânt (Psa. 44: 4-8; 115: 1-3).
 1. Planuri de pace: Începând cu Acordul de la Oslo din 1993, cea mai mare parte a lumii și, până de curând, majoritatea israelienilor doreau o „Palestină” creată în Iudeea, Samaria, Ierusalim și Gaza, de dragul păcii. Și din 1993, am stat în fața tronului lui Dumnezeu spunând: “Nu!” În conformitate cu planul „pace” al Trump, palestinienilor li se oferă în cel mai bun caz un „stat” și asta depinde de a deveni, după cum a declarat ambasadorul SUA pentru Israel, David Friedman, „canadieni” – adică vecini care nu amenință!
 • Te binecuvântăm Doamne, că încă nu există un stat palestinian în Țara Ta (Lev. 25:23; Prov. 22:28).
 • Doamne, ne-ai învățat să mijlocim nu bazat pe ceea ce este mai bine pentru poporul evreu sau pentru orice popor, ci pe baza a ceea ce Îți aduce cea mai mare glorie (Psa. 50:15). Mulțumim, așadar, că această perspectivă biblică ne ajută să continuăm să ne rugăm împotriva creării unei „Palestine” în țara Ta.
 • Te lăudăm pentru rapoartele care arată că multor națiuni arabe le este lehamite  de cauza palestiniană și sunt acum gata să aibă relații bune – chiar deschise – cu Israel (2 Sam. 5:11; 1 Reg. 5: 1-12; Isa. 19: 24-25).
 • Mulțumim Doamne pentru darul pe care Israelul l-a primit acum – credem noi, că orchestrat de Tine – de a-și extinde juristicția asupra mai multor țări (Isaia 54: 2-5).
 • Mulțumim că ai zidit Ierusalimul și ai adus înapoi pe cei exilați (Psa. 147: 2).
 • Mulțumim pentru creșterea comunităților israeliene din Iudeea și Samaria și Valea Iordanului (Isaia 49: 8, 19-20; Ezechiel 36: 35-36; Zah. 12: 2-8).
 • Suntem încântați să vedem Cuvântul Tău profetic împlinindu-se în fața ochilor noștri, în timp ce vedem vinuri premiate care sunt produse în Samaria (Ier. 31: 3-5).
 • Abba, cât de minunat e să vezi cum Îți aduci poporul înapoi în țara Ta și că următorul pas va fi să-l vedem reîntorcându-se la Tine prin Mesia Yeshua (Ezechiel 36: 24-28; Zech. 12: 2-10).
 • Doamne, vedem că prima parte din acest pasaj se împlinește prin întoarcerea evreilor într-un număr masiv încă din 1948. Te rugăm să completezi și cealaltă parte cu numere masive (Rom. 11:26).
 1. Aliyah: Această ultimă solicitare ne conduce către acest subiect, care este întotdeauna aproape de inimile și mințile noastre. Israel a primit aproximativ 30.000 de evrei pe an în ultimii ani și acum cu o creștere a antisemitismului, a ciumei Covid-19 și a haosului în orașele multor națiuni occidentale – ne așteptăm la o creștere.
 • Te lăudăm că acest lucru este în mod clar declarat a fi pentru slava Ta (Isaia 43: 5-6).
 • Mulțumim că ne-ai dat privilegiul să ne rugăm pentru ca evreii să se întoarcă acasă – și să trăim în această zi pentru a vedea că se împlinește (Mal. 1: 5).
 • Te binecuvântăm pentru noul Ministru israelian al Imigrațiilor și Absorbției, Pnina Tamano-Shata, o femeie etiopiană care are o inimă autentică pentru a ajuta evreii să se întoarcă și să se stabilească în Israel. Mulțumim pentru acest răspuns nemaipomenit la rugăciune (Isaia 57: 13-15; 62:10).
 • Abba, mulțumim că ai declarat că mulți evrei sefardi se vor stabili în Negev (Oba 1:20).
 • Te lăudăm pentru cei 37 de evrei peruani care au emigrat acasă săptămâna trecută (Ier. 31: 3)!
 • Ce bucurie să vezi oameni bătrâni plimbându-se pe străzile Ierusalimului (Zah. 8: 4).
 • Ce bucurie să vezi și copii jucându-se pe străzile orașului Tău (Zah. 8: 5).
 • Doamne, Te rugăm să schimbi inimile întregii familii noastre din Mesia, care cred că rugăciunea pentru poporul Tău pentru a se întoarce este „frumoasă, dar nu este cu adevărat necesară” pentru scopurile împărăției Tale de astăzi (Luca 13:35).
 1. Biserica: Adesea auzim mărturii despre cum oamenii din așa-numita lume a 3-a și din națiunile arabe și islamice, după ce sunt salvați, devin iubitori ai Sionului și își ridică vocea în rugăciune pentru Israel. Știm, de asemenea, despre o rămășiță în creștere în Biserica Occidentală, care sunt scoși dintr-o teologie înlocuitoare înșelătoare otrăvitoare și care se alătură rândurilor armatei lui Mesia care intervine pentru Israel în aceste zile.
 • Regele Israelului, Te lăudăm pentru că ai trezit mulți creștini în responsabilitatea lor biblică de a-Ți duce poporul Tău acasă – în rugăciune și faptă (Isaia 49:22).
 • Te binecuvântăm, Mesia Yeshua, că mulți din Trupul tău văd imaginea completă a ceea ce înseamnă restaurarea Israelului și anume, un semn clar al întoarcerii Tale (Mat. 24:30; c. Zah. 12:10).
 • Te slăvim pentru că veghezi asupra sămânței pe care ne-ai dat harul să o plantăm atât în rugăciune, cât și în cuvânt cu privire la ceea ce Biblia spune cu adevărat despre această națiune și poporul ei (1 Corinteni 3: 6).
 • Mulțumim pentru încurajarea care o primim când auzim despre mulți credincioși ex-musulmani care au dragoste față de – și inimă pentru a se ruga – Israel și poporul evreu (Rom. 10: 1).
 • Doamne Yeshua, știm că ai spus că vei zidi Biserica Ta (Matei 16:18). Arată-ne cum să colaborăm cu Tine în rugăciune pentru a vedea că acestea se vor finaliza (Efeseni 5: 25b-27).
 1. Mântuirea Israelului: Trupul mesianic crește pe măsură ce mai mulți evrei ajung să-l cunoască pe Domnul lor, Mesia Yeshua, atât în Israel, cât și în exil. Această rugăciune este atât de în concordanță cu voința Lui, încât indiferent dacă vom auzi vreodată rapoarte specifice sau nu, mai ales în acest moment din istorie, știm fără umbră de îndoială că rugăciunea pentru ca evreii să-l întâlnească pe Mesia Yeshua îi place lui Dumnezeu Tatăl.
 • Doamne, îți mulțumim că ai deschis multe inimi de evrei pentru a vedea cu adevărat cine este Yeshua imediat după Războiul de șase zile din 1967 – când Ierusalimul nu mai era sub stăpânirea neamurilor (Luca 21:24).
 • Mulțumim pentru creșterea și maturizarea Trupului lui Mesia din Israel (Isaia 28:16; Mat. 16:18).
 • Te binecuvântăm pentru numeroasele cântece de închinare centrate pe Yeshua care provin din Sion (Psa. 9:14; 147: 12).
 • Ce bucurie să auzim că deseori evreii mesianici, răscumpărați ai Domnului, sunt capabili să intre în Israel și să devină cetățeni (Isaia 35:10; 51:11).
 • Doamne Yeshua, mulți credincioși israelieni văd cel puțin o a treia generație de evrei mesianici crescând în fața ochilor lor. A Ta, Doamne, fie slava pentru marile lucruri pe care le-ai făcut și le faci!
Sperăm că acest raport a fost o încurajare pentru mulți dintre voi.
Shabbat shalom și binecuvântări din Sion
Pentru echipa IFI
Împărați ai pământului și toate popoarele, prinți și toți judecătorii pământului, Deopotrivă tineri și tinere, bătrâni și copii; Să laude numele DOMNULUI, pentru că doar numele lui este măreț; gloria lui este deasupra pământului și a cerului.
                         Psa. 148:11-13
Traducere realizata de Lidia Marisescu!

P.S. Ce părere ai?

Dacă ți-a plăcut această postare, spune și altora despre ea – pe Whatsapp, Facebook, Twitter, sau orice altă rețea de media.
Nu uita să lasi un comentariu la postare sau să ne scrii o mărturie despre cum te ajută această postare sau blog să te rogi pentru Israel. Ne-am bucura să auzim de la tine!
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like