Puncte de rugăciune pentru Israel – 27 martie-3 aprilie 2020

 1. Laudă: Domnul a adus în atenția noastră aceste versete în această săptămână, foarte potrivite pentru noi toți în aceste zile „interesante” și „palpitante”:
 • ” Chiar dacă voi trece prin valea umbrei morții, nu îmi este frică; și astfel, nu mi se întâmplă nimic rău, pentru că Tu ești cu mine. Tu mă mângâi cu nuiaua Ta și cu toiagul Tău. Îmi dai să mănânc în fața dușmanilor mei și îmi ungi capul cu ulei; iar cupa mea este plină! Sunt convins că fericirea și bunătatea (Ta) mă vor însoți în toate zilele vieții mele; și voi locui în casa lui Iahve cât voi trăi! ”                                                                                     Psa. 23:4-6
 • Abba, îți mulțumim că, deși am pășit brusc în valea umbrei morții din cauza coronavirusului, putem avea încredere în Tine în timp ce așteptăm călăuzirea și  protecția Ta(Evrei 13: 5b).
 • Doamne Yeshua, Te lăudăm pentru Cina cea de Taină, instaurată pentru noi prin sângele Tău [viața Ta] și trupul Tău, și pentru că putem declara, în prezența vrăjmașilor noștri, moartea Ta până când Te vei întoarce (1 Cor. 11:26  ).
 • Deoarece ungerea cu ulei a fost adesea folosită pentru vindecare (Iac. 5:14), Îți mulțumim pentru vindecarea care este disponibilă prin răscumpărare (Isaia 53: 5; 1 Pet. 2:24).
 • Doamne, întrucât mulți dintre noi suntem blocați în perimetrul caselor noastre și forțați să trăim într-un ritm mai puțin agitat, putem oare afirma că ne încetinești ritmul, pentru ca dragostea și bunătatea Ta care au alergat după noi să poată ne capteze în sfârșit, pentru a ne da seama că defapt Tu ești tot ce avem nevoie (Psa. 23: 1)? Mulțumim, Doamne.
 1. Israel și coronavirus [CV-19]: În timp ce Israelul a fost foarte pro-activ în tratarea acestui virus – mare parte din atitudinea preventivă venită din partea premierului Bibi Netanyahu – totuși, serviciile medicale ale Israelului sunt forțate până la limită, iar economia sa este afectată .
 • Doamne, Te rugăm să protejezi, fizic și în toate celelalte moduri, toți liderii guvernamentali responsabili, în timp ce se reunesc pentru a dezbate strategia de informare și formatare (Psa. 84: 9; 89:18).
 • Doamne, Te rugăm, de asemenea, să protejezi, fizic și în orice alte moduri, tot personalul medical din Israel care se află în primele linii – fie pe stradă, în case sau în spitale (Psa. 84:11; 89:18) .
 • Păzește echipamentele medicale și asigură toate finanțele necesare (Psa. 132: 13-15).
 • Oferă personalul de care au nevoie medicii, asistentele medicale și spitalele (1 Cap. 12: 1).
 • Pe măsură ce tot mai multe teste sunt efectuate, se constată că tot mai multe persoane sunt infectate. Te rugăm să ajuți guvernul israelian și alți oficiali cu privire la modul de difuzare a acestor informații fără a provoca panică sau a plasa israelienilor temeri nefondate și presiuni inutile. “„Spiritul lui Iahve vorbește prin mine și Cuvântul Lui este pe limba mea. Dumnezeul lui Israel a vorbit; Stânca lui Israel mi-a zis: «Cel care îi conduce pe oameni cu dreptate, stăpânind cu frică de Dumnezeu.” (2 Sam. 23:2-3)
 • Ajută liderii și purtătorii de cuvânt ai Israelului sa transmită mesajul cât mai clar pentru a nu deruta populația cu reguli care nu sunt clare sau care se schimbă zilnic (1 Cor. 14: 8).
 • Abba, ajută liderii comunităților ultra-ortodoxe și israeliene-arabe să exprime clar pericolele CV-19 și să insiste ca oamenii lor să respecte instrucțiunile guvernului (Rom. 13: 1-4).
 • Doamne, păzește această națiune și nu lăsa nici un spirit de teamă să intre și să strice ceea ce faci cu toată inima și sufletul Tău (Psa. 46: 1-2; Ier. 32:41).
 • Deoarece IDF-ul are un rol mai important în această luptă împotriva CV-19, Te rugăm să reverși unitate între toți profesioniștii medicali și personalul IDF (Psa. 133: 1-3).
 • Doamne Yeshua, dă-ne înțelepciune pentru a ști cum să ne întâlnim și ajută-ne sa găsim moduri pentru a ne sluji unii altora (Evrei 10:25).
 • Oferă-ne înțelepciune și har pentru a sluji celor care au nevoie de Tine (2 Corinteni 1: 3-4).
 • Păstorul nostru drag, prin Duhul Tău, călăuzește Trupul Tău din Israel, precum și la nivel mondial, pentru a ști exact cum să se roage și ce sa ceară în rugăciune în această luptă împotriva CV-19 (1 Ioan 5: 14-15).
 1. Guvernare: miercuri seara a fost începutul noului an biblic, primul din Nissan, iar joi seara Israelul a primit un cadou de anul nou, întrucât un guvern de unitate era în proces de formare. De asemenea, Israel a fost martorul scufundării, precum Titanic, a partidului Blue & White [B&W]. A fost uimitor să vedem cât de brusc acel partid s-a dizolvat, odată ce liderul său, Benny Gantz a decis să se alăture unui guvern condus de Netanyahu în războiul împotriva CV-19 și să prevină al 4-lea tur de alegeri. De acum, știm acest lucru: Netanyahu va rămâne prim ministru până în septembrie 2021, apoi Gantz, care va fi, fie ministru de externe, fie de apărare până atunci, va prelua frâiele. Până în prezent, acesta pare a fi un răspuns cert la mijlocirea noastră în ultimul an pentru formarea unui guvern permanent în Israel. Ce vor declanșa toate acestea și ce înseamnă acest lucru este încă incert. Vom urmări ce se întâmplă și ne vom ruga în concordanță cu voia lui Dumnezeu, deoarece este nevoie de acest lucru. Se pare că până la întoarcerea Domnului nostru, va trebui sa rămânem în slujba de mijlocire. ” Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape. Deci fiți înțelepți și autodisciplinați-vă în legătură cu practicarea rugăciunii.” (1 Petru 4:7)
 • Doamne, am văzut că, în calitate de politician, Gantz este foarte indecis și, prin urmare, instabil (Iac. 1: 8). Totuși, pentru că L-ai ridicat pentru această zi, cerem să-L modelezi pentru a putea colabora atât cu Bibi, cât și pentru a putea face este bine pentru această națiune, conform voii Tale (Iov 32: 8).
 • Doamne, mulțumim că ai răspuns solicitărilor noastre specifice pentru a vedea atât partidul B&W dizolvat, cât și pentru a nu-l avea pe Avigdor Liberman în guvern (Dan. 2:21)!
 • Suntem recunoscători că Lista Arabă Comună antisionistă nu va fi, de asemenea, la guvernare (Prov. 16: 5).
 • [În relația cu Gantz, Yair Lapid și Moshe Ya’alon au păstrat numele B&W pentru continuarea cooperării a celor două partide care conduc acum opoziția.] Mulțumim Abba că, deoarece acest nou B&W trunchiat conduce acum opoziția Lista Arabă nu va avea acces la – și, prin urmare, nu va primi rapoartele lunare de securitate din partea guvernului (Mat. 7: 6).
 • Mulți dintre actualii miniștrii care se află în guvernul de tranziție se confruntă cu un viitor necunoscut. Te rugăm să le dai curaj să facă alegerile cele mai bune pentru această națiune acum și în viitor (Ezechiel 20:40; 48:19).
 • Doamne, Te rugăm să controlezi distribuția portofoliilor ministerului, astfel încât cei mai buni oameni pentru slujbă să le obțină și să nu fie doar pentru dezbateri politice (Prov. 19: 6; 29: 4).
 • Doamne, Vindecătorul nostru, protejează miniștrii de infectarea cu CV-19 (Psa. 121: 3-4).
 • Păzește-i pe toți pe cei pe care i-ai ridicat pentru a conduce în acest moment, de orice fel de manipulare (Num. 23:23).
 • Doamne Yeshua, suntem atât de recunoscători pentru faptul că, indiferent de ceea ce se întâmplă în scena politică a Israelului, guvernul este deja pe umerii Tăi (Isaia 9:67; Dan. 7: 13-14; Mat. 28:18; Fil. 2: 9 -11)!
 1. Securitate: lDF poate lua din greutatea combaterii CV-19, deoarece este mai echipat pentru a face față unei crize naționale decât Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, inamicii lui Israel așteaptă ca acesta să-și fie distras. Până acum, acești dușmani au avut de a face și cu CV-19, dar unora le pasă mult mai mult de distrugerea Israelului, decât de salvarea vieții oamenilor pe care îi guvernează, încât un atac – de ex. din partea regimului Shi’it  islamic  care guvernează Iranul – este ceva care a fost discutat de securitatea israeliană, deci ar trebui să-l discutăm și noi înaintea tronului Regelui Israelului.
 • Doamne, nu îngădui ca IDF-ul sa fie decimat de acest virus, așa cum s-a întâmplat armatelor din trecut (Psa. 33:20).
 • Abba, Tu știi cât va costa recuperarea din acest virus pentru Israel. Dă conducătorilor săi înțelepciune să știe să continue să mențină sau să crească bugetul de care are nevoie IDF, precum și să gestioneze toate celelalte cheltuieli (Isaia 54: 2; Ier. 32:42).
 • Da, cerem o minune, dar fiind vorba de Israel, cerem acest lucru cu îndrăzneală – pentru Numele Tău Sfânt (Ezechiel 36: 32-37; Evrei 4:16)!
 • Nu îngădui ca Israelul să fie păcălit că, deoarece dușmanii săi se ocupă de CV-19, nu vor lansa niciun atac. Musulmanii puternic infectați ar putea deveni atentatori sinucigași voluntari! (Ier. 31:10)
 • [Duminica trecută, IDF a organizat inducția de primăvară pentru noi recruți. Majoritatea evenimentelor din Israel sunt anulate, dar nu și acesta.] Doamne, veghează și încurajează aceste noi recrutări (2 Sam. 22:35).
 • Protejează-I de CV-19 și de toate pericolele antrenamentului de bază (Psa. 144: 1).
 • Dă comandanților înțelepciune cu privire la locul în care să repartizeze soldații când va fi timpul să fie alocați unităților lor (Prov. 21:31).
 • Plasează credincioșii mesianici din IDF împreună cu alți credincioși pentru a se ruga împreună și pentru a se încuraja unii pe alții (Marcu 6: 7).
 • Îndepărtează orice frică de om din forțele de securitate ale Israelului și pune în inimile lor frica de Domnul (Psa. 56: 4; 96: 4).
 • Folosește impactul dur al plăgii CV-19 asupra Iranului ca un alt instrument pentru a reduce ajutorul financiar și alte mijloace de sprijin din partea reprezentanților săi din Orientul Mijlociu, în special Hamas și Jihadul islamic palestinian în Gaza, și Hizbullah în Liban (Numărul 24 : 9b; Joel3: 9-17).
 • Continuă să judeci liderii Iranului și să eliberezi poporul iranian (Ier. 49:38).
 1. Starea economică : La fel ca economia celorlalte natiuni, economia israeliană are de suferit. Cu toate acestea, Dumnezeu a promis că va face bine Israelului în vremurile din urmă, așa că ne putem ruga cu credință, întrucât Îl rugăm să facă o minune și să continue să ofere Israelului tot ceea ce este nevoie pentru a fi națiunea care El a intenționat sa fie.
 • “Nu noi, Doamne, nu noi merităm; ci numele Tău merită (și trebuie) să fie glorificat – pentru bunătatea Ta și pentru consecvența caracterului Tău! De ce să zică celelalte popoare (despre noi) : „Unde este Dumnezeul lor?” Dumnezeul nostru este în cer; și face tot ce vrea!”
                                                                            Psa. 115: 1-3
 • Te rugăm să veghezi asupra acestei promisiuni:” Iahve vorbește astfel: «Așa cum am adus peste acest popor toate aceste mari dezastre, la fel voi aduce peste el tot binele pe care îl promit. ” (Ier. 32:42)
 • Doamne, adu o restaurare miraculoasă industriei turistice, incluzând toate companiile turistice și ghidurile turistice, toate hotelurile și companiile aeriene (Deut. 7:13; Iov 42: 10-13; Ezechiel 36:30).
 • [Dacă Netanyahu poate numi următorul ministru al Finanțelor, el a spus deja că Nir Barkat, fostul primar al Ierusalimului, va primi această poziție.] Doamne, cerem în mod special să i se dea lui Nir Barkat acest minister și să fie uns în conducerea Israelului pe parcursul perioadei de recuperare economică (Psa. 75: 6-7).
 • Dă înțelepciune următorului guvern pentru a ști să folosească profiturile uriașe din descoperirile petroliere (Iov 28: 1; Psa. 105: 37; Prov. 16:16).
 • Trezeste compasiune în inima israelienilor înstăriți pentru compatrioții lor mai săraci (1 Sam. 2: 7; Prov. 22: 2, 16).
 • Ajută-i pe credincioși să aibă grijă de ai lor, astfel încât să nu fie o povară suplimentară pentru societate (1 Tim. 5: 8).
 • ” Iahve, Dumnezeul Armatelor, vă spune: ‘Așa cum am planificat să vă fac rău când M-au mâniat părinții voștri și nu Mi-a părut rău, acum, în aceste zile, planific să fac bine din nou Ierusalimului și poporului numit Iuda! Deci să nu vă fie frică!’ Acesta este mesajul lui Iahve numit (și) Dumnezeul Armatelor, pentru voi!”                                                                                                                  Zaharia 8: 14-15
 1. Aliyah: Uimitor, sute de evrei au imigrat în Israel, deși au trebuit să intre imediat în carantină timp de 14 zile, inclusiv cei 900 ajunsi la începutul lunii martie! Un lucru bun din această situație CV-19 este că mii de israelieni din afara granițelor Israelului au ajuns acasă. Unii erau plecați din cauza vacanțelor sau a tradiționalului „hai să explorăm lumea” după serviciul IDF, iar alții au ales să locuiască în afara Israelului – și acum, mulți doresc să se întoarcă. Aleluia!
 • Mulțumim Doamne pentru că națiunea Israel este dispusă să trimită avioane pe cheltuiala sa pentru a-i aduce înapoi acasă pe acești prețioși (Isaia 60: 8).
 • “El te mai asigură că există speranță pentru viitorul tău. Fiii tăi se vor întoarce în țara lor.”                                                                      Ier. 31:17
 • Continuă să folosesti țara și națiunea lui Israel pentru a atrage poporul Tău spre Tine (Ier. 31: 3).
 • În acest momente de teamă și antisemitism în creștere, pune în inima poporului Tău aflat în exil îndemnul de a reveni în Sion (Psa. 137: 4-6; Ier. 50: 4-5).
 1. Paștele conform reglementărilor CV-19. Nu vor fi multe familii extinse de Paste [mese de festival cu reluarea poveștii de Paște], întrucât întâlnirile de grup chiar mai mici au fost interzise în Israel și în multe alte națiuni.
 • DoamneYeshua, cu Paștele care se apropie și majoritatea israelienilor neputând să-l petreacă împreună cu familiile lor, Te rugăm să fii invitatul special, neașteptat la fiecare masă (Luca 24:31).
 • În timp ce fiecare familie sărbătorește Paștele cu „ușile” închise, fie ca. mulți să recitească Exodul 12 – relatarea martorilor despre ceea ce s-a întâmplat în acea primă noapte de Paște – fără toate comentariile rabinice care uneori fac confuză povestea reală.
 • Deschideți ochii evreilor ne mântuiți, pentru a vedea că mielul însuși a fost numit Paștele (Ex. 12:11, 21, 27)!  „Iată Mielul lui Dumnezeu, care înlătură păcatul lumii”.  (Ioan 1:29)
 • Abba, îți mulțumim pentru sângele Mielului nostru de Paște, Mesia Yeshua, care ne-a protejat și încă ne protejează de judecata dreptății Tale asupra păcatelor noastre (Ex. 12:13, 23)
 1. În cele din urmă, ce ne transmite Dumnezeu astăzi? Ni se promite că cei care sunt oile lui Yeshua vor auzi glasul Lui. O nevoie urgentă este să auzim ce spune El prin aceste zguduiri globale. În timp ce unele lucruri sunt clare, cum ar fi judecata națiunilor care blestemă Israel în moduri în continuă creștere (Num. 24: 9b; Ioel 3: 1-2) sau eliberarea vânătorilor pentru a-i conduce pe evrei înapoi acasă (Ier. 16:16), precum și extinderea uriașă a împărăției Sale în locuri greu atinse de Evanghelie cu puțin timp în urmă [gândește-te la Iran, China, India, Mongolia și toți evreii salvați din 1967 etc.], dar dacă El spune ceva specific Trupului Său astăzi, trebuie să-L auzim pentru a interveni în conformitate cu voia Lui.
 • Doamne, multe voci profetice transmit diverse mesaje, totuși ne-ai avertizat despre cuvintele și profeții mincinoși care ar apărea în ultimele zile. Dă-ne, pentru dragostea Ta, urechi pentru a auzi ce spune astăzi Duhul Tău (Apocalipsa 2: 7, 11, 17, 29; 3: 6, 13, 22).
 • Protejează-ne de mesajele care transmit „pace și siguranță” dar care nu sunt de la Tine (1 Tesaloniceni 5: 3).
 • Liniștește-ne spiritele, astfel încât să auzim vocea Duhului Tău în mijlicul furtunii (Psa. 46:10).
 • ” Orice creatură să tacă înaintea lui Iahve; pentru că El S-a ridicat din sfânta Lui locuință!”                                                                                                                                              Zaharia 2:13
 • Fie ca toți să fim găsiți la umbra aripilor Sale (Psalmul 91: 1-8).
Shabbat Shalom și binecuvântări din Sion,
Echipa IFI
Traducere realizata de Lidia Marisescu
P.S. Ce părere ai?

 

Dacă ți-a plăcut această postare, spune și altora despre ea – pe Whatsapp, Facebook, Twitter, sau orice altă rețea de media.

 

Nu uita să lasi un comentariu la postare sau să ne scrii o mărturie despre cum te ajută această postare sau blog să te rogi pentru Israel. Ne-am bucura să auzim de la tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like