Puncte de rugaciune pentru Israel – 1 – 8 noiembrie 2019

 1. Timpul de lauda: Am inceput prin citirea Psalmului 57:1-5.
 • “Ai mila de mine, Dumnezeule, ai mila de mine, caci in Tine mi se increde sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scapare pana vor trece nenorocirile. Eu strig catre Dumnezeu, catre Cel Preainalt, catre Dumnezeu, care lucreaza pentru mine.”
 • Multumim pentru adapostul care-l primim la umbra aripilor Tale. (Psalmii 91:4)
 • Suntem imbarbatati de bunatatile Tale care se innoiesc in fiecare dimineata. (Plangeri 3:22-23)
 • Tu esti stanca si mantuirea noastra si de aceea ne odihnim in Tine. (Pslami 18:2)
 • Doamne Yeshua, suntem atat de privilegiati pentru faptul ca ne chemi si ne acorzi sansa sa Te cunoastem. (Psalmii 105:4)
 • Tu esti vrednic de lauda pentru ca asculti si raspunzi rugaciunilor noastre. (Psalmii 116:1-2)
 • Te binecuvantam pentru latimea, lungimea, adancimea si inaltimea iubirii Tale, o dragoste care depaseste orice intelegerea noastra. (Efeseni 3:18-19)
 • Ne bucram pentru faptul ca Tu esti Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul si tot ce este cuprins intre acestea doua. (Apocalipsa 1:8)
 1. Formarea unui nou guvern – Ca si natiune, avem ca nevoie imediata formarea unui guvern. Incepand cu luna decembrie a anului trecut, cand au fost convocate primele noastre alegeri, guvernul a urmat acelasi stereotip ducand la aplatizarea lucrurilor. La doua saptamani de la mandatul lui Benny Gantz de a forma o coalitie, lucrurile nu par sa progreseze. Nu pare sa existe nici o modalitate de a ajunge la o intelegere intre Grantz si partidul Likud al lui Netanyahu. Negocierile se indreapta spre a explorarea posibilitatii unui guvern minoritar, dar si in cadrul acestei solutii exista o multime de blocaje.
 • Doamne Yeshua, guvernul este pe umerii Tai. (Isaia 9:6) In mila Ta, nu-ti intoarce privirea de la noi.
 • Elimina blocajele si orice impas din cadrul acestor negocieri si fa ca acestea sa duca la formarea umui guvern prin care Tu sa fii glorificat. (Mica 2:13).
 • Tata, recunoastem ca “ cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre.” (Isaia 55:9) Dorim ca voia Ta sa faca in acest impas.
 • Fie ca nici o alianta care se va creea sa nu fie in afara voii Tale.
 • Ne rugam sa vorbesti inimii lui Gantz. Indeparteaza-l de cei care pro divizarii acestei tarii. (Osea 2:6)
 • Protejaza-l din a face coalitii cu cei care dispretuiesc poporul Tau si tara Ta.
 1. Gaza – Noaptea trecuta a fost din nou lansata o racheta in Israel. Nu s-au produs pagube, dar Israel a atacat doua baze militare din Gaza. Astazi, ca in fiecare vineri, sunt programate manifestatii la granita din Gaza.
 • Multumim pentru numeroasele familii tinere care aleg sa locuiasca in continuare in comunitatiile de frontiera Gaza.
 • Ca in vremea lui Iosua, Tu esti Comandantul armatei lui Dumnezeu. Protejeaza-ne si condu-ne in prezent asa cum ai facut si in vremea lui Iosua. (Iosua 5:13-14)
 • Binecuvanteaza-i pe soldatii nostrii care pazesc granita. Da intelepciune comandantilor lor si protejeaza-i de orice vatamare. (Psalmii 91:2).
 • Doamne al ostiriilor, Tu ne-ai binecuvantat cu Aviv Kochavi, in calitate de lider al IDF. Toarna peste el intelepciunea Ta.
 • Te rugam sa dai IDF-ului strategii noi, precum lui Gideon. (Judecatori 7:19-22)
 • Pune frica de Domnul in inima vrasmasilor nostrii. (Judecatori 2:11)
 • Fa ca e echipamentul dusmanilor nostrii sa aibe o functionare defectuoasa. (Exod 14:25)
 1. Lebanon – In ultimele saptamani, Libanul a fost revolutionat de demonstratii impotriva guvernului si impotriva organizatiei Hezbollah ca parte a guvernului. Saptamana trecuta, premierul Hariri si-a oferit demisia. Uneori, guvernele vor incerca sa distraga atentia de la probelemele interne, mutand focusul intr-o alta directie, mergand pana la provocarea unui razboi. Focusul rugaciunii noastre este pus pe actiunea Israelului legata de Liban.
 • Ofera-ne informatiile care ne vor permite sa fim pregatiti pentru orice situatie care s-ar putea ivi ca urmare a acestei tulburari. (2 Regi 6:12)
 • Prin aceste informatii, da intelepciune liderilor nostrii, pentru ca acestia sa aiba discernamant in a stii ce sa faca, si daca trebuie ca Israelul sa ia masuri. (1 Cronici 12:32)
 1. Iran – Avand in vedere pozitia de neinduplecat a Iranului fata de Israel, si de destabilizarea in regiune in urma retragerilor trupelor americane din nord-estul Siriei, Israelul se pregateste pentru posibilitatea unui razboi. Nici una dintre parti nu par sa caute in mod activ actiune militara, dar este important ca Israel sa fie pregatit pentru orice neprevazut. In timp ce lucram la modernizarea si achizitionarea de aeronave noi, multe dintre avioanele si elicopterele noastre au avut de la 30 pana la 50 de ani de functionare. Ne focusam in rugaciunile noastre pe nevoia acestor pregatiri practice.
 • In caz de razboi, am avea nevoie de mai multe vehicule de pompieri si ambulante decat avem in acest moment. Te rugam Doamne, ca dotarea cu aceste vehicule sa devina o prioritate pentru guvern.
 • Doamne al Ostirilor, te rugam sa modelezi in mod divin pregatirea trupelor si plasarea armamentelor pentru ceea ce stii ca va fi nevoie. Cheltuielile sa fie directionate doar pentru ce este cu adevarat necesar. (1 Cronici 28:19)
 • Ne rugam ca Iranul sa aiba puncte oarbe in strategia lor si sa faca greseli in planifacarile lor.
 • Pe langa ce se afla in depozitele Tale, asigura piese de schimb pentru repararea echipamentelor invechite. (2 Cronici 31:11)
 • Tu ai promis ca “ ‘Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.’” Suntem o natiune mica, dar suntem poporul Tau. Tu esti Cel care a invins intotdeauna dusmanul. Vrem ca Tu sa primesti gloria pentru aceasta si pentru toate victoriile.
 1. Siria – Aliantele interne din Siria par sa se schimbe zilnic. Turcia sta sovaielnica la granita de nord-est sustinand incetarea focului armat. Kurzii s-au aliat fortelor lui Assad. Influenta Rusiei in regiune creste fara echilibrul unei prezente americane. Si exista semne ca ISIS incearca sa se regrupeze.
 • In acest peisaj in continua schimbare, strigam catre Tine pentru acces la informatii precise si acurate despre aliantele care controleaza aceasta regiune. Protejaza pe toti acei care ne furnizeaza aceste informatii.
 • Indruma Israelul pentru a stii ce trebuie sa faca pentru bunastarea si protectia pamantului nostru. (Psalmul 141:9-10)
 • Protejaza-ne de orice bresa la granita. (Neemia 4:7).
 • Pune ingerii tai de jur imprejurul granitei. (2 Regi 6:17)
 1. Aliyah – Pe 12 noiembrie, se asteapta ca Curtea de Justitie a Uniunii Europene sa decida stabilirea etichetarii bunurilor si serviciilor ca atare, preferabil “Fabricat in Israel”. Daca aceasta trece ca lege, nu va putea fi atacata. Acest lucru ar deschide usa ca pro-palestinienii sa ia masuri legale impotriva produselor “Fabricate in Israel”. Actiunile de acest tip sunt dovezi suplimentare ale atmosferei tot mai mare de manifestare ale anti-semitismului patrunzand in intreaga lume. Ne concentram rugaciunile noastre pe dorinta ca acesta ura fata de Israel si evrei sa aibe ca rezultat o crestere in migrarea israelitilor inspre Israel.
 • Abba, in acelasi mod in care ai pus in creirul pasarilor zburatoare informatia prin care ele stiu ca trebuie sa se intoarca acasa, ne rugam ca sa pui informatia “intoarcerii acasa” si in mintile si inimile poporului Tau pentru a intelege ca acum este vremea sa porneasca in zborul spre casa. “Cine sunt aceia care zboara ca niste nori, ca niste porumbei spre porumbarul lor?” (Isaia 60:8)
 • Ne rugam sa pui o stimentul urgentei in inimile poporului Tau si o intelegere a faptului ca timpul de a face alyah este acum. “O! De ati asculta azi glasul Lui! Nu va impietriti inima ca la Meriba, ca in ziua de la Masa, in pustie.” (Psalmii 95:7b-8).
 • Adu-Ti poporul inapoi in Israel cat timp ce pot aduce cu ei si resursele materiale pe care le detin, sa nu astepte pana in momentul in care nu vor putea veni in Israel doar cu hainele de pe ei. (Exodul 12:35-36)
 • Fa ca noul guvern sa faciliteze si sa primeasca cu bratele deschise noii imigranti.
 • Multumesc pentru cei care ii aduci inpoi in Israel, precum ai promis. (Isaia 11:11-11)
Continuam sa ne rugam ca ploaia sa cada in sesonul ei. (Deuteronom 11:11-14)
Chuck Cohen isi incheie timpul de slujire in SUA in acest weekend, Ne rugam pentru ungerea Domnului asupra lui si pentru siguranta in calatorii cand se va intoarce acasa saptamana viitoare.
Binecuvantari din Sion.
Echipa IFI
Traducere realizata de Lidia Marisescu.

P.S. Ce părere ai?

 

Dacă ți-a plăcut această postare, spune și altora despre ea – pe Whatsapp, Facebook, Twitter, sau orice altă rețea de media.

 

Nu uita să lasi un comentariu la postare sau să ne scrii o mărturie despre cum te ajută această postare sau blog să te rogi pentru Israel. Ne-am bucura să auzim de la tine!

Pasul 5: in partea dreapta sus vei vedea un buton cu ‘publica’. Si apesi pe el 🙂

Atat.
Daca nu te descurci, te rog sa-mi spui.
Multumesc inca o data pentru tot ce faci!
Shalom,
Oni
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like